Huidverzorging voor mannen

 

Huidverzorging is tegenwoordig niet alleen belangrijk voor vrouwen, maar ook voor mannen. In de loop der jaren zijn steeds meer mannen de salon gaan bezoeken.  

Omdat er in de salon voor de behandeling goed naar je huid en de wensen wordt gekeken, staat er geen speciale mannenbehandeling bij de behandelingen. Ik kijk naar het huidtype en wat de huid nodig heeft en stem daar de behandeling op af. 

 

U kunt in de salon o.a. ook terecht voor het bijwerken van de wenkbrauwen, pedicurebehandeling. harsen (rug, borst) en voor een acné- of een reinigende en relaxte rugbehandeling.

 

De structuur van de huid van een man is niet hetzelfde als die van een vrouw. Een man heeft dankzij zijn testosteron een hogere talgproductie en dus een vettere huid. De pH-waarde van de huid van een man is 6,5. De pH-waarde van een vrouwenhuid is 5,8. Maar daar houdt het niet op: een man heeft een dikkere huid, doordat hij meer collageen en elastine bevat. Dit maakt de constructie van de mannenhuid steviger.

 

Huidverzorging bij mannen en vrouwen

Hoewel de structuur van een mannenhuid anders is dan die van een vrouw, zijn er geen andere verzorgingsproducten nodig. De samenstelling is meestal hetzelfde. Meestal, omdat mannen wel grovere poriën hebben dan vrouwen.  De producten tijdens de behandeling worden hierop afgestemd.  Bij het kopen van een verzorgingsproduct is het verstandig om te letten op de geschiktheid van het product voor de huid:  is het voor een droge, normale of vette huid?

 

 

 

 

 

Tips voor huidverzorging voor de man

Een droge huid voelt strak en trekkerig aan. Dit kan vervelend aanvoelen en soms zelfs een beetje pijnlijk zijn, omdat de huid sneller scheurtjes en wondjes kan oplopen.

Tip: scheer een droge huid wanneer hij nat is en voedt de huid daarna met een hydraterende scheercrème of dagcrème. Gebruik juist geen aftershave of andere producten die alcohol bevatten.

 

Een normale huid is eigenlijk te zien als een ideale huid: de huid is niet strak of trekkerig, hij glimt niet en voelt prettig aan.

Tip: Het maakt bij een normale huid niet uit of je op een natte of droge huid scheert, maar scheer de huid niet te vaak. Hierdoor zorg je ervoor dat de huid ook tijd heeft om te herstellen en niet geïrriteerd raakt.

 

Een vette huid voelt ook echt vettig aan. Daarbij glimt hij erg, vooral op het voorhoofd, de neus en kin.

Tip: Een vette huid zorgt vaak voor puistjes, dat erg vervelend kan zijn bij het scheren. Het veroorzaakt sneller wondjes en ingegroeide haartjes. Dit kun je voorkomen door de huid één keer per week te scrubben, waardoor de vette laag en dode cellen van de huid worden verwijderd. Doe dit niet vlak voor of na het scheren, omdat dit irritaties kan opleveren. Door dagelijks je gezicht schoon te maken met een reinigingsproduct (zoals een reinigingsgel of een face wash), voorkom je ook dat je huid te vet wordt.

 

Toch nog vragen?

Neem gerust contact op of maak een afspraak voor een kennismakingsbehandeling.